Stamboom

 

" Een stamboom is in de genealogie een getekende of beschreven presentatie van familiegegevens, bijvoorbeeld in de vorm van een boom of met symbolen zoals gebruikt in de genetica. Een stamboom is verder een diagram in de vorm van een boomstructuur waarin veranderingen in de tijd worden weergegeven."

(Wikipedia)

 

Maar goed, dat is maar een deel. Het andere deel bestaat uit de verhalen en soms de foto's. En die kun je in de stamboom eigenlijk niet kwijt.  Maar maken het wel af, vandaar ook deze website. 

Het uitzoeken en bijhouden van een stamboom van zo'n grote familie van meer dan 11 generaties is een heel karwei.

 

Online

Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die nog een papieren exemplaar van een eerdere door Jack van Ginhoven opgestelde stamboom  "Afstammelingen van Ginhoven - Turkenburg', Lage Vuursche, 6 oktober 1990" nog in hun bezit hebben. Maar waarschijnlijk zijn er ook mensen die destijds die stamboom gemist hebben en alsnog graag willen inzien. Ook al zou het best grappig zijn om dat weer op papier te gaan uitbrengen, is dat niet helemaal meer van deze tijd.

Dus maken we onze stamboom online toegankelijk. Mocht u vragen of, beter nog, aanvullingen hebben, laat het ons alsjeblieft weten. Zo houden we het levend.

 

Dick van Ginhoven heeft, samen met Kees van Ginhoven, eerder hard aan de stamboom gewerkt. Dat heeft tot onder andere tot een losbladige map met veel extra gegevens in een omvangrijk archief geleid.

Intussen zijn we van de typemachine via de tekstverwerker bij het internet aangeland. En dan zul je wat moeten doen met de al verzamelde informatie, wil je het vele werk niet verloren laten gaan. De overgang naar het digitale tijdperk kost op zich ook weer veel inspanning. 

Nu is het niet de bedoeling dat alles via onze nieuwe website zomaar voor iedere bezoeker toegankelijk wordt. Een bepaald gedeelte zullen we openstellen, een andere gedeelte is uitsluitend voor onze geregistreerde donateurs.

Wij bouwden een interactieve website. Dat moet voortdurend weer nieuwe informatie opleveren. Bijvoorbeeld: een bezoeker van de website zou een familielid, een 'van Ginhoven' kunnen kennen en ons kunnen tippen over een vermiste naamgenoot. En de familieberichten kunt u nu zelf heel eenvoudig doorgeven per e-mail. Op die manier blijft de stamboom up-to-date.

Wat we absoluut niet voor bezoekers vrij gaan geven zijn adresgegevens en telefoonnummers. Als iemand contact wenst op te nemen met een 'van Ginhoven', dan zijn daar andere website's voor.

In dit hoofdstuk, Stamboom, zullen we beginnen met de >> namenlijsten << van de familieleden gesorteerd op voornaam.
Voor de namen van de recente geboortes kijkt u bij >> Familieberichten <<.

Digitale stamboom

Bent u geïnteresseerd in de digitale stamboom?
Neem dan een kijkje op >>https://www.myheritage.nl/site-1629685156/vanginhoven<< en vraag een account aan.
Een groot deel van de informatie is daar al verwerkt, maar met uw eigen account kunt u daar zelf actief aan bijdragen.

En verder moet het groeien. Mocht u een >> suggestie<< hebben, laat het ons dan weten. Dan kunnen we bekijken hoe we uw wensen vorm kunnen gaan geven.

 

Onderliggende pagina's:

Account aanvragen

Om zelf informatie te kunnen wijzigen in de nieuwe digitale stamboom op >>https://www.myheritage.nl/site-vanginhoven<< kunt u een account aanvragen.

Rechtsboven vindt u de tekst "Vraag een nieuw gebruikersaccount aan".

Als u daarop klikt krijgt u de gelegenheid om een gebruikersnaam te kiezen, die voor de andere leden zichtbaar is.

We hebben een e-mailadres nodig om de registratie te kunnen goedkeuren of nog wat aanvullende vragen te kunnen stellen.

U mag zelf een wachtwoord kiezen.

En na goedkeuring kunt u uitgebreid rondgraven in de reeds beschikbare info.

Wees gerust kritisch. Bekijk uw eigen gezin of directe familie en corrigeer info. Daarmee houden we elkaar scherp en de informatie accuraat en actueel.

 

 

Verschil tussen de twee website's

 

Maar wat is nu het verschil?

 

'My Heritage' is een "programma" om een stamboom in te registreren en van informatie te voorzien. Daar is het goed in, daar is het voor gemaakt en dat willen we graag zo houden. Dat maakt het onderhoud eenvoudiger en eventuele support ook. De software voor 'My Herirage'  is weliswaar niet gratis, toch hebben we ervoor gekozen dit te hosten bij de ontwikkelaar zelf. Daardoor weten we zeker dat de ondersteuning ter zake kundig is en de backups in orde. 

 

De website, 'vanGinhoven.net' is juist beter in het tonen van grotere verhalen en nieuwsberichtjes. Plus dat Google dat ook beter kan lezen dan al die stamboom records. Dus die is van belang voor het vindbaar zijn van de familie 'van Ginhoven'  op het internet.

Ook daarvoor hebben we een hostingpakket en zitten een deel van onze jaarlijkse kosten.